Videospeler inladen...

1.200 agenten vallen binnen bij bende autodieven, meer dan 30 personen opgepakt

Het gerecht deed vanmorgen gelijktijdig ongeveer 200 huiszoekingen bij leden van een bende autodieven, onder meer in Brussel, Asse, Anderlecht en Charleroi. Dertig mensen werden opgepakt. De actie was de grootste politieactie in 20 jaar tijd: er werkten zo'n 1.200 agenten mee.

Het gerecht deed deze morgen gelijktijdig op ongeveer 200 plaatsen een huiszoeking. De actie kaderde in een dossier rond oplichting bij Romabendes. In minder dan 2 jaar tijd maakten ze meer dan 600 slachtoffers. 

De bende stond bekend omdat ze via zoekertjes tweedehandswagens bij particulieren wilde kopen. Over de prijs onderhandelden ze niet. De verkopers maakten ze wijs dat het geld was overgeschreven en ze toonde daarvoor een vals overschrijvingsbewijs. Soms werd er ook gebruik gemaakt van bedreigingen of zelfs geweld.

Er waren bij deze actie zo'n 1.200 politieagenten betrokken. Ook drones en twee helikopters werden ingezet.  Daardoor was de actie de grootste in 20 jaar. Er waren huiszoekingen in onder meer Brussel, Anderlecht, Asse en Charleroi. Ook de Franse politie nam deel aan de actie, zij deden 7 huiszoekingen net over de Belgische grens. Meer dan 30 bendeleden zijn opgepakt. Ze worden verdacht van feiten van oplichting en criminele organisatie.

Herbekijk hieronder de reportage in Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen