Kind en Gezin lanceert onlinetool voor toekomstige ouders

Kind en Gezin heeft uit een eigen bevraging gemerkt dat aanstaande ouders tijdens de zwangerschap nood hebben aan informatie op maat. Daarom lanceert de organisatie de onlinetool 'Mijn zwangerschap'.

Wie naar de website van Kind en Gezin gaat, vindt daar voortaan de rubriek 'Mijn zwangerschap'. Wie onder die rubriek een profiel aanmaakt en de vermoedelijke bevallingsdatum ingeeft, krijgt week na week informatie en tips, alsook getuigenissen van andere (toekomstige) ouders.   

Persoonlijke agenda

Zo komen aanstaande ouders onder meer te weten wanneer ze het best op zoek gaan naar kinderopvang, wanneer ze de werkgever moeten inlichten en hoe ze zich kunnen voorbereiden op de bevalling. 'Mijn zwangerschap' werkt ook als een persoonlijke agenda. Ouders kunnen er zaken in noteren die ze tijdens de zwangerschap niet uit het oog willen verliezen.   

Daarnaast biedt 'Mijn zwangerschap' ook nog een extra. Wie zijn woonplaats ingeeft, krijgt een overzicht van activiteiten in de buurt die zich richten op aanstaande ouders. Voor die service werkt Kind en Gezin samen met 'Uit in Vlaanderen'.   

Meest gelezen