Leuven heeft geen interesse meer in terugkeer Marktrock: "De ziel is eruit"

Ooit was Marktrock een vaste waarde tijdens de zomer in Leuven, maar sinds het stadsbestuur in 2015 een nieuwe weg insloeg met 'Het Groot Verlof', verdween ook de interesse in het festival. De nieuwe burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) voelt eveneens weinig voor een terugkeer, vertelt hij aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

Met het huidige alternatief 'Het Groot Verlof' ziet de stad Leuven een terugkeer van het muziekfestival Marktrock niet meer zitten. Organisator Henk Vermeulen: "Ik droom ervan om Marktrock terug naar Leuven te halen als de stad me de hand reikt...", zei hij vanochtend nog op Radio 2 Vlaams-Brabant.

"De ziel is eruit..."

Maar voor burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) is een terugkeer van het festival naar Leuven zeker niet nodig: "Als stadsbestuur zijn we eigenlijk niet meer geïnteresseerd in een remake van Marktrock. Dat is jarenlang succesvol geweest, maar de ziel is eruit. Het is ook een privé-initiatief geworden. Marktrock wordt ook op andere plaatsen georganiseerd maar ook daar zien we dat het niet succesvol is. Dus mijn conclusie is dat het festival zijn beste tijd heeft gehad."

Definitief verleden tijd

En zo lijkt de geschiedenis van Marktrock en Leuven dus definitief verleden tijd. De eerste editie werd in 1982 in Leuven georganiseerd, de voorbije jaren waren er edities in steden zoals Aalst en Vilvoorde en vorig jaar was er zelfs geen Marktrock.

Meest gelezen