Videospeler inladen...

Oom van Steve Bakelmans, de moordenaar van Julie Van Espen: "Ik wist dat het verkeerd zou aflopen"

VRT NWS had een gesprek met de oom van Steve Bakelmans, de moordenaar van Julie Van Espen. De oom ving Bakelmans op na een gevangenisstraf, maar in september vorig jaar wees hij hem de deur. Volgens de oom is Steve Bakelmans alleen om zichzelf bekommerd. "Ik wist dat het verkeerd zou aflopen."

"In 2016 heeft Steve enkele maanden bij ons gewoond, maar sinds september heb ik hem niet meer gezien", zegt de oom, die liever anoniem wil blijven. “Wij waren heel tolerant, maar het was heel moeilijk. Hij heeft ooit mijn vrouw van diefstal beschuldigd. Ook de vrouwen met wie hij een relatie had, zeiden dat samenleven met Steve niet mogelijk is.”

Misbruik

“Hij had als kind al problemen. In zijn jeugd is hij misbruikt en dat heeft zijn leven veranderd. Hij werd moeilijk qua karakter. Volgens hem had het misbruik een grote impact gehad op hem. Maar dat rechtvaardigt geen moord."

“Ik had een goede band met hem, voor zover je met Steve een goede band kon hebben. Hij is een narcist (iemand die vooral met zichzelf bezig is, nvdr.), een persoon waar je niet in geraakt. Voor mij had hij nog een beetje ontzag, ik kon hem op zijn plichten wijzen.”

"Dwaling van het gerecht"

“Ik heb niet zoals mijn broer aan moord gedacht, maar ik heb wel tegen mijn vrouw gezegd dat het verkeerd zou aflopen. Maar met moord hebben we geen rekening gehouden. Ik vind het wel een dwaling van het gerecht. Iemand die al twee brutale verkrachtingen gedaan heeft, die laat je toch niet lopen ?”

“Steve is een zeer intelligente kerel, maar alleen als het in zijn kraam past. Hij weet goed wat hij moet doen voor zichzelf, wie hij kan manipuleren. Dat kan hij schitterend. Ik denk wel dat hij nu een beetje van al die aandacht geniet. Maar dat zal weer verminderen en dan gaat hij wel weer contact zoeken met mensen van wie hij denkt dat ze hem gaan helpen. Maar voor mij is het afgelopen.”

Bekijk hieronder het volledige interview met de oom van Steve Bakelmans:

Videospeler inladen...

Meest gelezen