Bent u wel mee met Master Archie? Tien details en hilarische grapjes die u deze week misschien ontglipt zijn

De voorbije nieuwsweek is bij wijlen gitzwart gekleurd, maar er was toch ook een klein lichtpuntje: de Britse prins Harry en echtgenote Meghan Markle mochten voor het eerst hun zoon, Master Archie Harrison Mountbatten-Windsor, in de armen houden, en ze deelden die vreugde met de rest van de wereld. Maar wist u dat Archie volgens Buckingham Palace eerst andere ouders - oeps foutje - had? Dat het kleintje genetisch voorbestemd lijkt voor een kale kruin en de typische Markle-neus? Een overzicht van de details en grapjes op het internet die u misschien ontglipt zijn.

1. Hij was even de zoon van William

Master Archie kreeg na zijn geboorte ook een eigen pagina op de officiële site van de Britse koninklijke familie. "Archie Harrison Mountbatten-Windsor werd geboren om 5.26u op maandag 6 mei. Hij is het eerste kind voor de hertog en hertogin van Cambridge en zevende in lijn voor de troon", viel er te lezen.

Oeps, een vergissing. De hertog en hertogin van Cambridge zijn immers prins William en zijn vrouw Catherine "Kate" Middleton, Archies oom en tante. Harry en Meghan zijn de hertog en hertogin van Sussex.

De paleismedewerker die het bericht online gooide, kon bij royaltywatchers wel rekenen op begrip. Onder het mom "het zijn lange dagen voor iedereen geweest en fouten gebeuren nu eenmaal als je moe bent." Dick Arbiter, een gewezen persvoorlichter van de Queen, zag dat echter lichtjes anders. "Als je voor de koninklijke familie werkt, word je niet betaald om moe te zijn of om fouten te maken", ergerde hij zich.

2. Winnie de Poeh komt op bezoek

We zouden het snel vergeten maar Meghan Markle was een Amerikaanse actrice, vooral bekend van de advocatenserie "Suits". Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan volgen ze haar dus op de voet, zeker omdat de VS geen koningshuis heeft en het tot de verbeelding spreekt. 

Om Meghan en Harry te feliciteren, maakte Disney speciaal een Winnie de Poeh-animatiefilmpje. Winnie wandelt door het bos, de One Hundred Acre Wood, richting Windsor Castle om een boek-met-kroon af te geven aan het koppel, zodat ze het binnen een paar jaar kunnen voorlezen aan hun zoontje. 

3. Archie-b-a-l-d?

De haarlijn van prins William en Harry hebben we in de loop der jaren flink zien uitdunnen. Begin vorig jaar rolde William over de tongen voor zijn zogenoemde "makeover", toen hij voor een ultrakort, gemillimeterd kapsel ging. Broer Harry kampt dan weer met een kalende kruin. Iets genetisch bij de broers of niet? Het is alvast reden genoeg op Twitter voor volgende woordspeling (hou in gedachten dat "bald" simpelweg kaal betekent): "William bald. Harry bald. Archibald. "

4. Hoe Camilla de baby voor het eerst ziet

Grootvader prins Charles en plusgrootmoeder Camilla Parker Bowles waren net niet in het land toen kleine Archie geboren werd. Zij waren op vierdaagse rondreis in Duitsland. "We kunnen niet blijer zijn met het nieuws", liet Charles weten die zo kleinkind vier mocht verwelkomen, na prins George en Louis, en prinses Charlotte. Ook vrouwlief Camilla, de hertogin van Cornwall, is al vijf keer grootmoeder via haar dochter Laura en zoon Tom. Zij kreeg op een originele manier een eerste glimp te zien van Archie: 

Het was veteraan-fotograaf Arthur Edwards, die Charles en Camilla wel vaker vergezelt op werkbezoek, die zijn smartphone bovenhaalde om de eerste fotosessie van Harry, Meghan en Archie te laten zien aan de hertogin. Hij had eerst wel beleefd gevraagd of ze geïnteresseerd was, vertelt hij in The Sun. "Hij is prachtig", reageerde ze om vervolgens aan Edwards te vragen of hij de foto's ook kon laten zien aan "the boss", haar koosnaampje voor Charles. Maar die gunst kon Edwards Camilla niet verlenen. De kroonprins stond op dat moment bij de burgemeester van Leipzig. "Dat zou ongepast geweest zijn", zegt hij.

5. Het leedvermaak van William

Prins William en Harry hebben een geschiedenis van elkaar te plagen, zoals dat vaker gaat bij broers en/of zussen. De eerste reactie van William op de komst van Archie was dan ook typisch leedvermaak: hij heette Harry en Meghan gezwind welkom "in de club van slapeloosheid die het ouderschap heet". Met zijn drie kleine kinderen heeft William zelf genoeg ervaring. Bij George en Charlotte liet hij weten ronduit "uitgeput" te zijn, toen nummertje drie, Louis, zich aandiende, was de nuchtere boodschap: "Nu ga ik gewoon permanent vermoeid zijn."

Maar helaas pindakaas voor William. Meghan zei trots bij de voorstelling van Archie dat haar kersverse zoontje "een droom van een baby is" met het "zachtste temperament" en dat hij "erg rustig" is (zie video hieronder).  Hoewel dat allemaal snel kan keren uiteraard.

Videospeler inladen...

6. Lego bouwt kersvers gezinnetje na

Lego heeft ook een pretpark in Windsor (Engeland), waar Harry en Meghan wonen, en speelde meteen in op de babygekte met het nieuwe gezinnetje in blokjes. De outfits zijn de kleren die het trio droeg bij de fotosessie woensdag in Windsor Castle. Maar Meghan had toen wel naaldhakken aan en Archie een wit mutsje. Wie zelf Archie heet en dat kan bewijzen, mag het park ook gratis binnen.

7. Amy Schumer heeft eigen royal baby

De Amerikaanse comédienne en actrice Amy Schumer schonk zondag 5 mei 's nachts het leven aan een zoontje, genaamd Gene Attell. "Onze koninklijke baby is geboren", postte Schumer de dag nadien toen ook de geboorte van Archie bekend werd gemaakt.

De zwangerschap van Schumer en Meghan liep gelijk, zelfs de zwangerschapsaankondiging deden beiden in dezelfde week. Ook toen kon grapjas Schumer het natuurlijk niet laten om te verwijzen naar de hertog en hertogin op Instagram. Schumer plakte haar hoofd en dat van haar partner op een foto van Harry en Meghan, toen op bezoek in Australië, Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland.  

(lees voort onder de Instragamposts)

8. Een wipneus(je)?

Nee, bijster veel hebben we niet gezien bij die eerste glimp van Archie. Hij was uitermate goed ingeduffeld en het mutsje verhinderde ons om te zien of hij nu zwart, ros of compleet geen haar heeft. Deden ze het erom? Die vraag rees hier en daar, ja. We moesten het stellen met één foto die inzoomde op zijn gezichtje. Deze dus: 

2019 Getty Images

Doch voldoende om te kunnen speculeren over Archies neusje. Een handelsmerk van de familie Markle is een wipneus. Meghan schreef op Instagram en in haar blog The Tig (die beiden offline zijn sinds haar relatie met Harry) in 2016 op Vaderdag een ode aan Thomas Markle senior. "Bedankt voor mijn werkethos, mijn liefde voor Busby Berkeley-films en belegde broodjes, om mij het belang van handgeschreven bedankbriefjes te leren, en bedankt om die typische Markle-neus door te geven. Hou van je xo", schreef ze.

Vergelijkt u zelf (lees voort onder de foto's):

Thomas Markle met dochter Meghan als baby.
Meghan met haar "Markle-neus".

Harry zelf vindt het moeilijk te zeggen op wie zijn zoon lijkt: "Iedereen zegt dat baby's zoveel veranderen in twee weken tijd. We houden die verandering dus in de gaten de komende maand. Maar zijn uiterlijk verandert elke dag. Dus wie weet... ."

9. Tot gebreide kroontjes in Californië toe

In het California Pacific Medical Center (VS) waren ze voorbereid. Daar hadden ze op voorhand "gouden" kroontjes gebreid en deelden die uit aan baby's die op dezelfde dag geboren werden als Archie, zijnde 6 mei. Zeker acht baby's hebben het schattige souvenirtje.

10. Harry (Invictus) daddy

Harry heeft donderdag de "kick-off" bijgewoond van de Invictus Games, de Spelen voor fysiek en mentaal gewonde (ex-)militairen, in Den Haag. Het was zijn eerste officiële taak als prille vader. Volgend jaar vindt het internationale sportevenement immers in Nederland plaats. Harry is een van de drijvende krachten achter de Games.

Het was de Nederlandse prinses Margriet, de zus van voormalig koningin Beatrix, die Harry in het Zuiderpark ontving en hem een geschenkje overhandigde. Zij gaf hem een rompertje met het logo van de Invictus Games. Harry werd door het publiek overladen met knuffels, speelgoed en slofjes voor Archie.

Prinses Margriet (l) is erevoorzitter van de Games.

Voor de gelegenheid trok Harry een bijzonder Invictus-jasje aan met subtiel de gele letters "I am" en daaronder "Daddy" (ik ben papa, red.). 

Meest gelezen