Het Heilig Hartinstituut in Heverlee is De Strafste school van 2019

Radiozender MNM heeft het Heilig Hartinstituut in Heverlee en Kessel-Lo uitgeroepen tot De Strafste School van 2019. De school liet een diepe indruk na op de jury van de wedstrijd. De kersverse Strafste School kreeg de prijs vanochtend uit handen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

Al voor het negende jaar op rij ging MNM op zoek naar De Strafste School, de meest inventieve, sociaal geëngageerde en hartverwarmende middelbare school van Vlaanderen en Brussel. Om zich in te schrijven kon elke middelbare school een filmpje insturen waarin de leerlingen tonen dat "als één groep samen grenzen verleggen" in het DNA van hun school zit.

De 15 scholen die dat het best deden, kregen een bezoek van De Strafste School-jury. De jury (MNM-dj Tom De Cock, Nora Gharib, leerlingen uit De Strafste School 2018 en de leden van de sterrenjury, Stien Edlund, de Burgemeester uit "Samson & Gert", Imke Courtois, MNM-dj Brahim en Saïd en Salah van SLM) bezocht scholen uit letterlijk elke windstreek en uithoek van Vlaanderen en Brussel. De juryleden brachten een bezoek aan scholen in al hun diversiteit: BuSO, ASO, BSO, TSO en KSO.

Meest gelezen