Videospeler inladen...

Zondag stille mars tegen seksueel geweld in Antwerpen

Naar aanleiding van de moord op de 23-jarige studente Julie Van Espen in het Antwerpse district Merksem het voorbije weekend vindt op zondag 12 mei een stille mars plaats in Antwerpen. De organisatoren willen er protesteren tegen (seksueel) geweld in het algemeen en steun uitspreken aan slachtoffers ervan.

De organisatie wil de mars zondag om 14 uur laten plaatsvinden van het Astridplein naar het Steenplein, via de Groenplaats. Het stadsbestuur moet officieel nog zijn goedkeuring geven, maar laat weten dat dat nog slechts een formaliteit is. Er worden wel nog praktische afspraken gemaakt met de organisatoren, onder meer afhankelijk van het aantal verwachte deelnemers. Op de Facebookpagina van het evenement is de belangstelling alvast groot.

"In stilte maar hopelijk in grote getale zullen wij actie voeren tegen een juridisch beleid dat faalt en slachtoffers van (seksueel) geweld in de steek laat", klinkt het bij de organisatie. "Door talrijk aanwezig te zijn, vragen wij beleidsmakers om daadkrachtiger op te treden tegen daders en straffen te verhogen."

Julie Van Espen woonde in Schilde, maar studeerde aan de Universiteit Antwerpen. Ze verdween zaterdagavond toen ze met de fiets onderweg was naar Antwerpen om er met vriendinnen af te spreken. Maandag werd haar lichaam gevonden in het Albertkanaal. Een 39-jarige man zit momenteel in de cel op verdenking van moord, hij heeft de feiten bekend.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen