Videospeler inladen...

Tot 3.000 mensen houden stille wake voor vermoorde Julie Van Espen

In Antwerpen hebben 1.500 tot misschien wel 3.000 mensen een stille wake gehouden om Julie Van Espen te gedenken. Ze deden dat langs het jaagpad waar het meisje uit Schilde is vermoord. "Iedereen is stil, de sfeer is ingetogen", zei VRT NWS-reporter Flip Feyten die ter plaatse was.

Het was drummen op het jaagpad in Antwerpen vanavond waar volgens de politie 1.500 tot misschien wel 3.000 mensen waren opgedaagd voor een stille wake ter nagedachtenis van Julie Van Espen, het meisje van 23 dat zaterdagavond op die plek is vermoord door Steve Bakelmans.

"Iedereen is stil, de sfeer is ingetogen", zei VRT NWS-reporter Flip Feyten die ter plaatse was. "Mensen branden kaarsjes en brengen witte bloemen mee. Dat was ook gevraagd. Er zijn ook fakkels. Daarnet heeft iemand een liedje gezongen. Een man wiens dochter vorig jaar eveneens is vermoord, speelde doedelzak."

"De mensen hier willen de familie van Julie steunen, al is die familie er zelf niet bij. Ze uiten ook kritiek op de regering en vinden dat op Justitie niet mag worden bespaard."

Zondag staat in Antwerpen nog een stille mars gepland, met allicht nog een pak meer deelnemers. Die actie heeft een breder opzet, met name een protestactie tegen (seksueel) geweld en voor een strengere aanpak ervan.

Bekijk het verslag over de stille wake uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen