Aardgasfactuur iets lichter volgend jaar

De aardgasfactuur van gezinnen en bedrijven zal volgend jaar iets lichter uitvallen. Dat is het gevolg van de nieuwe tarieven voor het vervoer van aardgas, die gemiddeld 5 procent dalen.

De federale energieregulator CREG heeft dinsdag het tariefvoorstel van gasnetbeheerder Fluxys voor de periode 2020-2023 goedgekeurd. Concreet zullen op 1 januari 2020 de tarieven voor het vervoer van aardgas voor de vijfde keer op rij dalen. Dat is goed nieuws voor de gezinnen en bedrijven. "Voor een gemiddelde Belgische klant zullen de tarieven ongeveer 5 procent lager zijn dan de geïndexeerde tarieven voor 2019", klinkt het bij de CREG.

De precieze impact van de daling van de tarieven - die maar een deel van de totale gasfactuur uitmaken - op de uiteindelijke factuur van gezinnen en bedrijven is nog niet bekend. Het zal een "positief effect" hebben, zo klinkt het voorlopig bij de CREG.

Meest gelezen