Carrefour in Shopping 1 in Genk gaat nu toch dicht

De Carrefour in Shopping 1 in Genk gaat dan toch definitief dicht. Anderhalf jaar geleden wilde Carrefour de winkel ook al eens sluiten, maar toen werd er gekozen voor een kleinere supermarkt. Nu gaat de winkel echt dicht.

Dinsdag kreeg het personeel van Carrefour in Genk te horen dat de winkel dichtgaat. Volgens Carine Meuwis van de socialistische vakbond BBTK deed de directie te weinig om de zaak rendabel te houden. "Wij voelden dat de directie onvoldoende inspanningen deed om de omzet te laten stijgen. Er waren geregeld artikelen niet meer voorradig in de winkel en je kan de omzet alleen maar verhogen wanneer de artikelen aanwezig zijn."

Loze beloften

Personeel en vakbonden vinden dat er anderhalf jaar geleden loze beloften zijn gedaan. "Wij hebben heel wat andere locaties aangeduid die mogelijk zouden zijn als nieuwe vestigingsplek, maar niets was goed voor de directie", zegt Meuwis. "En dan hebben wij het idee van: hebben jullie wel genoeg gedaan om de winkel rendabel te maken? Er waren veel indicaties dat dat niet zo was." 

Geen naakte ontslagen

Er vallen geen naakte ontslagen. De 26 werknemers met een vaste overeenkomst kunnen in een andere Carrefourwinkel aan de slag.

Meest gelezen