Extra adem- en speelruimte in Schaarbeek door autovrije baan

De gemeente Schaarbeek gaat tijdens de zomermaanden de Van Vollenhovenlaan in het Josaphatpark afsluiten voor alle autoverkeer. De bedoeling is om tijdens de zomer van het park een echte adem-en speelruimte te maken voor de Schaarbekenaren.

De Van Vollenhovenlaan in Schaarbeek wordt deze zomer autovrij. De baan wordt momenteel gebruikt als sluipweg en er staan ook altijd veel auto's geparkeerd. Daarnaast is het een populaire baan voor jonge ouders die er fietsen met hun kinderen.

De gemeente Schaarbeek moest een keuze maken en kiest hier voor de veiligheid van de fietsers en voetgangers. "Veiligheid voor de fietsers is voor ons prioriteit. Deze zomer gaan ze dus niet moeten slalommen tussen auto's om de baan over te steken", vertelt Adelheid Byttebier, schepen van Mobiliteit. De auto's moeten omrijden via de Louis Bertrandlaan, die parallel ligt. 

Speelruimte 

"De beslissing biedt ruimte om nog iets extra te doen met de straat. Zo zal de straat betrokken worden bij de culturele en sportieve activiteiten van The Park To Be. De weg zal ook gebruikt worden voor balspelen, hinkelspel en allerlei andere spelletjes voor de kinderen", vertelt Adelheid Byttebier. "De baan ligt ook tussen het park en de minigolf. Dus je zal van de ene groene plek naar de andere kunnen wandelen. De sfeer zal helemaal anders zijn." 

Na de zomer evalueert de gemeente de autovrije straat, en misschien wordt de straat dan wel permanent autovrij. 

Meest gelezen