Videospeler inladen...

Luchthaven Charleroi start werken aan landingsbaan: intercontinentale vluchten en 1.500 jobs

De luchthaven van Charleroi is vandaag begonnen aan de verlenging van de landingsbaan. De werken aan de piste zouden klaar moeten zijn in juni 2021 en maken plaats voor 1.500 nieuwe banen. Door een langere landingsbaan zouden de buurtbewoners in de toekomst ook minder last hebben van lawaai. 

Een langere landingsbaan brengt voor de luchthaven heel wat voordelen met zich mee. Dankzij de verlenging van 2.550 naar 3.200 meter zal de luchthaven volop intercontinentale vluchten kunnen ontvangen. Er zijn wel al vluchten van Air Belgium van en naar Hongkong geland en opgestegen, maar die konden hun goederencapaciteit niet volledig benutten, doordat de piste niet lang genoeg was.

We praten er al erg lang over. Het project ligt al ongeveer 20 jaar op tafel

Laurent Levêque, voorzitter Brussels South Charleroi Airport

De luchthaven wachtte al een tijd op  de pisteverlenging, die zo'n 30 miljoen euro zal kosten. "Dit is een belangrijke gebeurtenis voor ons. We praten er al erg lang over. Het project ligt al ongeveer 20 jaar op tafel", zegt Laurent Levêque, de voorzitter van Brussels South Charleroi Airport.

Voor sommige buurtbewoners zou de pisteverlenging ook goed nieuws zijn. Doordat de vliegtuigen verder op de piste zullen vertrekken, zou er minder geluidsoverlast zijn. Voor zo'n 4.800 woningen zou de toestand verbeteren.

Meest gelezen