Officiële aanvraag voor oprichting islamitische school in Genk

Er is nu ook een officiële aanvraag ingediend voor een islamitische school in Genk, in de oude gebouwen van Syntra. Dat bevestigt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). De onderwijsinspectie onderzoekt nu of de school voldoet aan de erkenningscriteria.

In oktober vorig jaar kocht de Communauté Musulmane de Belgique de voormalige gebouwen van Syntra in Genk. Een vzw met banden met de Turkse conservatieve beweging Milli Görüs gaat er nu een islamitische school oprichten: het Selam College. De organisatie is daarvoor op zoek naar leerkrachten, onder meer via de VDAB.  

Bezorgdheid

Voormalig staatssecretaris en gemeenteraadslid Zuhal Demir (N-VA) uit Genk trok eerder al aan de alarmbel over de mogelijke komst van zo'n islamschool. Ze vraagt nu in een brief aan de ministers De Crem en Geens dat de staatsveiligheid een onderzoek doet naar de nieuwe vzw die deze school opricht.

Meest gelezen