Pakistaanse lookalike van Tyrion Lannister scoort met opvallend reclamefilmpje

Hij had nog nooit gehoord van Peter Dinklage, beter bekend als Tyrion Lannister uit "Game of thrones", toen hij midden maart in een restaurant in Rawalpindi, Pakistan, opgemerkt werd omdat hij juist zoveel leek op de populaire  Amerikaanse acteur. "Nadat men me met hem vergeleek, heb ik eens naar een aflevering van "Game of thrones" gekeken en sindsdien werd ik almaar meer bekend", aldus Rozi Khan. Die bekendheid resulteerde voor de 26-jarige ober, die droomt van een carrière als acteur, onlangs in de samenwerking met een Pakistaanse koerierdienst. Het reclamefilmpje, met overduidelijke verwijzingen naar "Game of thrones", ging de afgelopen dagen snel viraal, en niet alleen in Pakistan.

 

"Aanvankelijk wist ik helemaal niet waarover ze het hadden, als men zei dat ik op Tyrion Lannister leek. Ik had toen nog nooit een aflevering van "Game of thrones" gezien. Daarna werd het mij natuurlijk wel duidelijk", aldus Khan midden maart op diverse nieuwswebsites. Het was de zoon van de eigenaar van het restaurant waar Khan werkt, die de gelijkenis op Facebook publiceerde, waarna het verhaal wereldwijd via sociale media opgepikt werd.

De restauranteigenaar, Aslam Pervez, liet alvast weten dat, wanneer Khan zich ziek gemeld heeft of een dagje vrij heeft, de klanten ontgoocheld zijn dat hij niet aan het werk is. "Ze zoeken hem dan en zeggen dat ze zijn aanwezigheid missen. En toegegeven, dankzij hem komen er veel meer klanten dan vroeger", aldus de man nog.

Khan blijf alvast nuchter onder het succes: "God heeft toevallig 2 mensen geschapen die erg op elkaar gelijken: de ene is een populaire acteur, de andere een arme ober."

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Maar dat kan snel veranderen, nu Khan dus scoort in een reclamefilmpje dat op Facebook al meer dan 1,1 miljoen keer bekeken werd. In het filmpje, getiteld "Food is coming", is te zien hoe Khan - mét pruik! - in een restaurant lastig gevallen wordt door diverse "Game of thrones"-fans, die denken dat hij de echte Tyrion is. Die willen natuurlijk graag weten hoe de serie zal aflopen. Maar eens hij zijn eten thuis geleverd gekregen heeft, kan hij er wel rustig van genieten.

Meest gelezen