Videospeler inladen...

Zoon van prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle krijgt de naam Archie

De zoon van de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle krijgt de naam Archie. Dat hebben de kersverse ouders bekendgemaakt op Instagram. Eerder op de dag stelden ze hun spruit aan de wereld voor in Windsor Castle. "We zijn in de wolken met ons eigen bundeltje geluk", zei de papa.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor: zo heet de zoon van de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle. Dat hebben ze bekendgemaakt in een post op hun Instagramprofiel in een bijschrift bij een groepsfoto samen met de Britse koningin Elizabeth II en haar echtgenoot prins Philip (de overgrootouders van de baby) en Doria Ragland (de moeder van Meghan en de grootmoeder van de baby).

Archie is de zevende in de lijn voor de troonsopvolging. Harry en Meghan kiezen ervoor om hun zoontje geen adellijke titel te geven. Als zoon van een hertog (Harry is Duke of Sussex) had hij een graaf (Earl of Dumbarton) of lord kunnen zijn, maar hij zal "gewoon" als Master Archie Mountbatten-Windsor door het leven gaan.

Harry en Meghan stellen baby voor in Windsor Castle

Eerder op de dag hadden Harry en Meghan hun zoon al aan de wereld voorgesteld. Dat deden ze in de St George's Hall in het kasteel van Windsor voor een select groepje Britse journalisten. Harry hield het kindje, in een wit dekentje en met een mutsje op het hoofd, in zijn armen, geflankeerd door zijn echtgenote.

Bekijk hier hoe prins Harry en Meghan Markle hun zoontje voorstellen (lees door onder de video): 

Videospeler inladen...

"Het is magisch, echt wonderlijk", zei Meghan. "Ik heb de twee beste kerels ter wereld, dus ik ben echt gelukkig."

Volgens de kersverse moeder heeft de baby "het zachtste temperament" en is hij erg rustig. "Ik vraag me af van wie hij dat heeft", voegde prins Harry daar met een kwinkslag aan toe. "Hij is een droom van een baby, dus het zijn speciale dagen geweest", zei Meghan nog.

(lees door onder de foto)

2019 Getty Images

Op wie de baby lijkt, kunnen zijn ouders nog niet uitmaken. "Iedereen zegt dat baby's gedurende de eerste twee weken veel veranderen", zei Harry. "Zijn uiterlijk verandert elke dag, dus wie zal het zeggen?" 

Ik heb de twee beste kerels ter wereld, dus ik ben echt gelukkig

Het kindje is maandagochtend geboren, het is het eerste kindje van de Britse prins en de voormalige Amerikaanse actrice. Hoe pril ook, het ouderschap bevalt Harry. "Het duurt nog maar twee dagen en een half, drie dagen, maar we zijn zo blij met onze eigen kleine bundel vreugde", zei hij.

Archie is het achtste achterkleinkind van koningin Elizabeth (93). "Het zal een mooi moment zijn om de baby voor te stellen aan meer familieleden", zei Meghan Markle nog. Ook haar moeder Doria is al een tijdje in het Verenigd Koninkrijk. Ze verblijft bij Harry en Meghan in Frogmore Cottage, hun woonplaats.

Bekijk op het Instagram-kanaal van VRT NWS meer foto's: 

Meest gelezen