Luxemburgplein

Studie naar voetgangersbrug tussen Brussels Luxemburg- en Schumanplein

Er komt een studie naar een brug voor voetgangers en fietsers tussen het Luxemburgplein en het Schumanplein in Brussel. Dat blijkt uit een samenwerkingsakkoord tussen het Europees Parlement, het Brussels Gewest en Infrabel, melden Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

Na de bouw van de voetgangers- en fietsverbinding tussen het GEN-station Mouterij en de esplanade van het Europees Parlement, waarvan het eerste deel al klaar is, zal een haalbaarheidsstudie worden uitgevoerd voor de uitbreiding van deze voetgangersbrug naar Schuman.

Met die brug zouden voetgangers en fietsers een verbinding krijgen die volledig gescheiden is van het autoverkeer. De afstand tussen beide pleinen zou met 600 meter worden verminderd. De initiatiefnemers hopen dan ook op een afname van het autoverkeer, wat de luchtkwaliteit en de leefbaarheid moet verbeteren.

Meest gelezen