Begrafenis van Julie Van Espen op zaterdag 18 mei in Schilde

Julie Van Espen, de 23-jarige studente die zaterdag werd vermoord nabij het Albertkanaal in Merksem, krijgt op zaterdag 18 mei een afscheidsplechtigheid in haar thuisgemeente Schilde. De plechtigheid start om 10 uur in de O.L.V.-ten-Hemel-Opgenomen-kerk aan de Pater Nuyenslaan.

Gezien de grote maatschappelijke impact van de moordzaak, wordt een grote opkomst verwacht, maar het is nog niet duidelijk of er buiten de kerk grote schermen zullen worden geplaatst, waar sympathisanten die geen rechtstreekse band hadden met Julie de dienst kunnen volgen.

Julie Van Espen verdween zaterdag toen ze met de fiets naar Antwerpen reed om er af te spreken met vriendinnen. Na verschillende zoekacties werd maandag haar lichaam gevonden in het Albertkanaal en werd de 39-jarige Steve Bakelmans als verdachte gevat.

Bakelmans, een veroordeelde verkrachter die op vrije voeten was in afwachting van een proces in beroep na een nieuwe veroordeling, heeft de feiten intussen ook bekend.

Woensdagavond vond in Merksem al een stille wake voor Julie plaats met meer dan 1.500 aanwezigen. Op zondag 12 mei trekt naar aanleiding van het drama nog een stille mars tegen seksueel geweld door de Antwerpse binnenstad.

Meest gelezen