Videospeler inladen...

Schade aan sporen na treinongeval, treinverkeer tussen Lokeren en Sint-Niklaas blijft onderbroken

Na een treinongeval met een goederentrein vanmorgen in Belsele in Oost-Vlaanderen is de spoorweginfrastructuur beschadigd geraakt. Het treinverkeer tussen Lokeren en Sint-Niklaas blijft voorlopig onderbroken. De herstellingen zullen pas na het weekend afgerond zijn.

Ter hoogte van Belsele had een goederentrein vanmorgen problemen met zijn wiel en daardoor kwam één wagon naast de sporen terecht. "Er zijn geen gewonden. De ontspoorde wagon vervoerde geen gevaarlijke stoffen. De trein kwam van Antwerpen-Noord en was op weg naar Gent-Zeehaven", zegt Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel.

Omdat de trein nog een tijdje doorreed is er over een afstand van 4 kilometer schade aan de spoorweginfrastructuur. Er is vooral grote schade aan het station van Sinaai, een deelgemeente van Sint-Niklaas. De boordstenen van het perron zijn vernield en de brokstukken beschadigden ook afsluitingen van woningen en auto's.

De herstellingen zullen pas na het weekend afgelopen zijn. Er rijden nog steeds geen treinen tussen Lokeren en Sint-Niklaas, daarvoor zijn vervangbussen ingezet. Reizigers die van Antwerpen naar Gent willen (of omgekeerd) reizen het beste via Brussel-Zuid of Mechelen.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen