Videospeler inladen...

Theo Francken (N-VA): “Volgende legislatuur zal ik voorzichtiger tweeten"

Theo Francken (N-VA) zal wat langer nadenken vooraleer hij dingen op Twitter schrijft. Dat zegt hij in de lijsttrekkers­interviews van Radio 2. “Volgende legislatuur zal ik wat voorzichtiger zijn met wat ik de wereld instuur”, aldus Francken. De voormalige staatssecretaris krijgt vaak commentaar op zijn communicatiestijl.

Theo Francken (N-VA) is lijsttrekker voor de Kamer in Vlaams-Brabant bij de verkiezingen op 26 mei. Hij staat bekend om zijn nogal directe communicatiestijl. “Ik heb zeker dingen gezegd of geschreven waarvan ik later dacht dat ik ze beter anders had geformuleerd”, zegt Francken daarover. “Ik heb beslist om altijd onmiddellijk te communiceren over mijn beleid. Ik heb een heel groot sociaal medianetwerk, zo bereik ik ook heel veel mensen over mijn beleid. Daar heb ik bewust voor gekozen.”

Voorzichtiger

“Ik heb heel wat geschreven waar geen probleem mee was, maar ook een aantal zaken waar wel commotie rond was”, zegt Francken nog. “Het is dus allemaal relatief, ik gebruik vaak sociale media terwijl andere politici er niet op te vinden zijn. Voor alles wat ik schrijf, neem ik de verantwoordelijkheid. Maar ik zal er zeker tijdens de volgende legislatuur voorzichtiger mee zijn.”

Geen partijvoorzitter

Momenteel is Theo Francken nog burgemeester van Lubbeek, maar als N-VA-voorzitter Bart De Wever hem vraagt om een mandaat op te nemen, dan gaat hij daar graag op in. Voor de gemeenteraadsverkiezingen stuurde Francken een brief naar alle inwoners van Lubbeek om eerlijk op te biechten dat hij een post in de federale regering niet zou laten schieten. Maar partijvoorzitter worden, dat ziet hij voorlopig niet zitten: “Ik zou liever minister zijn of een taak opnemen in een uitvoerende functie. Maar het is nog te vroeg, we moeten eerst de verkiezingen winnen en dan zien we wel verder.”

Meest gelezen