CD&V-voorzitter Wouter Beke: "Het is niet mijn grootste zorg wat er na de verkiezingen met mij zal gebeuren"

"Het is niet mijn grootste zorg wat er na de verkiezingen met Wouter Beke zal gebeuren". Dat zegt de CD&V-voorzitter in de lijsttrekkersinterviews van Radio 2. De kiezer beslist, alles ligt open, maar Beke zegt dat zijn taak om de partij naar de verkiezingen te leiden, ophoudt op 26 mei 2019. Vanaf dan ligt alles open.

"Ik heb de kans al gehad om minister te worden in 2011 en in 2014", zegt Beke. "Ik heb het nooit gedaan omdat ik een afspraak met de leden had. De afspraak die ik gemaakt heb bij de laatste voorzittersverkiezingen in 2016 is dat ik de partij zou leiden naar de verkiezingen van 2018 en 2019. Dat is de afspraak die ik met de leden nakom. Na de verkiezingen zullen we wel zien. Niemand kan dat vandaag voorspellen. Het is niet mijn grootste zorg wat er na de verkiezingen met Wouter Beke zal gebeuren. Mijn eerste zorg is wat er voor de Vlamingen zal gebeuren: hoe kunnen we voor de levenskwaliteit zorgen, dat de mensen een goed, gezond en een gerust leven hebben.”

Meest gelezen