James Arthur Photography

Maximumsnelheid op N403 in Sint-Pauwels verlaagd naar 50 km/u

In Sint-Pauwels bij Sint-Gillis-Waas wordt de snelheid beperkt tot 50 kilometer per uur op de N403 in de Zandstraat en de Potterstraat. Dat zijn plaatsen waar het fietspad vlak naast de rijweg ligt.

Er komt een snelheidsbeperking op de N403 in Sint-Pauwels, een deelgemeente van Sint-Gillis-Waas. Op de plaatsen waar het fietspad en de rijbaan niet gescheiden zijn, zal de toegelaten snelheid dalen van 70 kilometer per uur naar 50 kilometer per uur. Dat moet het veiligheidsgevoel bij de fietsers verhogen.

Moeilijke bevalling

De beslissing om de snelheid te beperken kwam er niet meteen. Het gemeentebestuur wilde al langer een beperking invoeren, maar kreeg geen toestemming van het Vlaams Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW). De gemeente plaatste dan zelf verkeersborden, die door het MOW werden weggehaald. Die situatie is uiteindelijk door gemeenteraadslid Koen Daniëls (N-VA) aangekaart bij de Vlaamse minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Die maakte dan een einde aan het politieke gekibbel en dus ook aan de onduidelijkheid op dat traject.

kasto80

Meest gelezen