Externe firma pakt overwoekerd kerkhof van Dilbeek aan

Het kerkhof van Dilbeek wordt eindelijk aangepakt. De afgelopen jaren kregen onkruid, planten en gras vrij spel. Maar de gemeenteraad heeft nu beslist om een externe firma in te schakelen om de begraafplaatsen te onderhouden.

Wie over het kerkhof van Dilbeek loopt, kan er niet naast kijken. Planten, mossen, onkruid en gras groeien er volop tussen de graven. Het vorige gemeentebestuur had daarom emmertjes en handschoenen voorzien zodat bezoekers de graven zelf konden onderhouden, maar tevergeefs. Omdat pesticiden en chemische sproeistoffen verboden zijn, hadden de gemeentelijke groendiensten hun handen vol. Te vol. En dus schakelt Dilbeek nu een externe firma in die zal instaan voor het onderhoud van het kerkhof. 

Warme periode

Schepen Linda Janssens zegt dat er geen andere oplossing is dan externe hulp inschakelen. "Je weet ook hoe dat in je eigen tuin gaat. Je rijdt het gras af en drie dagen later staat het onkruid alweer hoog. Ook die warme periode heeft niet geholpen. Daarom hebben we nu een speciale firma ingeschakeld die de begraafplaatsen in de toekomst zal onderhouden." Eind mei moeten het kerkhof er weer netjes uitzien.  

Meest gelezen