Videospeler inladen...

Rechterhand van Guaidó opgepakt in Venezuela

Edgar Zambrano, de vicevoorzitter van het Venezolaanse parlement, dat in handen is van de oppositie, is opgepakt. Dat heeft oppositieleider en zelfverklaarde interim-president Juan Guaidó bekendgemaakt.

"Het regime heeft de eerste vicepresident in hechtenis genomen", liet Guaidó op Twitter weten. "Ze willen de macht die door alle Venezolanen vertegenwoordigd wordt, ontbinden, maar ze zullen daar niet in slagen."

Het is niet duidelijk waar Zambrano nu verblijft. Via Twitter liet de vicevoorzitter weten dat hij om 18.35 uur lokale tijd (00.35 in België) het hoofdkantoor van zijn partij had verlaten en dat zijn auto omsingeld was door agenten van de inlichtingendienst. Hij zegt dat hij weigerde uit te stappen, waarop hij in zijn voertuig gesleept werd naar El Helicoide, een overheidsgebouw in Caracas dat gebruikt wordt als gevangenis.

Woensdag zijn nog eens drie parlementsleden door het Venezolaanse Hooggerechtshof aangeklaagd voor de mislukte coup van 30 april. Freddy Superlano, Sergio Vergara en Juan Andrés Mejia worden beschuldigd van hoogverraad, samenzwering en burgerlijke rebellie, liet het hof weten in een mededeling. De voorbije dagen waren al zeven anderen voor dezelfde feiten aangeklaagd.

 

Videospeler inladen...

Meest gelezen