Vanaf vandaag wordt de E40 Leuven-Brussel versmald op Brussels grondgebied

Vanaf deze ochtend wordt de E40 van Leuven naar Brussel bij het binnenrijden van Brussel versmald. Het aantal rijstroken wordt er teruggebracht van 6 naar 4. Ook de snelheid daalt van 120 naar 50 kilometer per uur. De Brusselse regering wil de snelweg omvormen tot een stadsboulevard. Het is nog afwachten wat de gevolgen van die maatregel zullen zijn, zegt onze verkeersexpert Hajo Beeckman. 

De maatregel werd al aangekondigd in februari, maar het Brussels Gewest heeft gewacht tot de werken aan het Reyerscomplex klaar zijn om de rijweg aan te passen. 

"De aangekondigde versmallingen worden aangebracht via wegmarkeringen. Links is dit al gebeurd. Wie richting Montgomery of het centrum gaat, moet al vroeger voorsorteren van twee rijstroken naar één rijstrook. Rechts zijn er nog geen wegmarkeringen, die zouden pas maandag of dinsdag worden aangebracht", zegt verkeersexpert Hajo Beeckman.

"In elk geval, vanaf nu zal je dichter bij Evere al moeten samenvoegen naar één rijstrook. Dat zal zorgen voor extra filevorming in het begin van de ochtend."

"Het is heel moeilijk om te voorspellen wat de situatie morgen zal zijn, want sinds dit weekend is de Montgomerytunnel weer open na maandenlange werkzaamheden. Dat zal zorgen voor meer uitstroom naar de stad en het stadscentrum." 

Video player inladen...

Meest gelezen