Brunssummerheide

Verdachte opgepakt na moord in natuurgebied in Nederlands-Limburg

De Nederlandse politie heeft een 27-jarige man opgepakt op verdenking van het doden van twee mensen op de Brunssummerheide in Nederlands-Limburg en een 56-jarige vrouw in Den Haag. De twintiger is aangehouden. Hij werd rond 22.30 uur opgepakt in Zuid-Limburg nadat hij eerder gisteravond op de nationale opsporingslijst was geplaatst. De politie had ook een foto van hem verspreid.

De man wordt ervan verdacht dat hij op dinsdag 7 mei op de Brunssummerheide bij Heerlen twee personen - een 68-jarige man een een 63-jarige vrouw - heeft gedood. Ook zou hij enkele dagen eerder, op 4 mei, een 56-jarige vrouw hebben gedood in de Scheveningse Bosjes in Den Haag.

Hoe de man en de vrouw op de Brunssummerheide om het leven zijn gebracht, is nog onduidelijk. Volgens een wandelaar die zijn hond uitliet en beide slachtoffers vond, zouden ze met een mes gestoken zijn. De politie sprak aanvankelijk ook van een steekpartij, maar wijzigde dit later in een geweldsmisdrijf.

De 56-jarige vrouw die afgelopen zaterdag dood werd aangetroffen in de Scheveningse bosjes in Den Haag, werd gevonden naast haar bakfiets op het Galgenpad, niet ver van het World Forum The Hague. Het slachtoffer is van oorsprong een Japanse. Zij woonde in de wijk Stadhoudersplantsoen in Den Haag. Ze was in het Scheveningse Bos om haar twee honden uit te laten. Vanaf haar woning is het ongeveer tien minuten fietsen naar de plek waar ze werd gevonden.

Meest gelezen