Vrouw Lieven Van Gils: "Eindelijk krijg ik mijn man terug"

Vanavond kan je op Eén kijken naar de laatste aflevering van "Van Gils en Gasten". Na vier seizoenen neemt Lieven Van Gils afscheid van de kijker. Radio 2 Antwerpen belde Lievens vrouw Inge, die verklapte wat Lieven nu eindelijk gaat (of moet) doen.

"Het leven is veel aangenamer als Lieven thuis is", lacht Inge in "Start je dag". "Ik kijk er dus echt naar uit. De kinderen kunnen binnenkort eindelijk nog eens met hun papa tennissen of voetballen. We noemen Lieven wel eens onze 'grote-ideeënman'. Hij kan als geen ander een barbecue of andere leuke activiteit uit zijn mouw toveren als er niets gepland staat."

Dure koersfiets

Zal Lieven na zijn laatste uitzending niet in een zwart gat vallen? "Dat denk ik niet, hij heeft hobby's genoeg maar had er nooit tijd voor", zegt Inge. "Er staat hier bijvoorbeeld een heel dure koersfiets die hij veel te weinig gebruikt heeft. Het zou me ook niet verbazen als hij weer gaat minivoetballen met zijn ploegje van in de tijd van Studio Brussel. Het zal deugd doen als hij niet langer die dagelijkse druk en stress voelt."

Lieven de huisman?

In het huishouden heeft Lieven wat goed te maken, verklapt Inge. "Er zijn heel wat taakjes die op hem wachten zoals het tuinhok opruimen, de hogedrukreiniger eens bovenhalen of het papier naar de container brengen. Maar een echte klusser is er niet aan Lieven verloren gegaan. Tijdens de paasvakantie heb ik onze living helemaal geschilderd en dat vond hij prima. Hij zit graag in de zetel wat te lezen", lacht Inge. "Dan zeg ik wel eens plagend dat zijn job enkel bestaat uit het lezen van de kranten en 'de boekskes'."

Meest gelezen