Studio 100

De aliens van "Baba Yega" geven het beste van zichzelf tijdens "World's got talent" in China

De Belgische dans- en muziekgroep "Baba Yega" werd uitgenodigd voor het televisieprogramma "World's got talent" in China. De dansende "buitenaardse wezens" vielen in de smaak bij jury en publiek, maar stootten niet door naar de volgende ronde. 

Vijf aliens die, afgestemd op elkaar, dansen op elektronische beats: dat zijn de "baba's" van dansgroep "Baba Yega". In december 2015 neemt hun carrière een vliegende start wanneer ze de talentenjacht "Belgium's got talent" van VTM winnen. Daarna volgen deelnames aan de Duitse show "Das supertalent" en tot slot ook "Britain's got talent". 

Deze keer waagde de groep zich op wereldniveau, door deel te nemen aan "World's got talent" in China. De jury bestond onder meer uit zangeres Coco Li en muziekproducent David Foster. Het optreden van "Baba Yega" kon in China op succes rekenen, maar leverde hen geen plek in de volgende ronde op. Dat ze met hun optreden een groot publiek hebben bereikt, staat wel buiten kijf. De show wordt namelijk uitgezonden op Hunan TV, een zender met zo'n 210 miljoen kijkers. 

Rond "Baba Yega" hangt een waas van mysterie: ze treden op met maskers en de communicatie over de groep wordt gecontroleerd. Toch doen een aantal mogelijke namen van de leden de ronde. 

Eind 2018 werd de dansgroep overgenomen door Studio 100, en dat was ook tijdens hun optreden in China hoorbaar. Oplettende luisteraars herkennen namelijk het nummer "Tienduizend luchtballonnen" van K3.

Bekijk hieronder de performance van "Baba Yega":

Videospeler inladen...

Meest gelezen