Videospeler inladen...

Docks Bruxsel en Woluwe Shopping Center geëvacueerd, Westland Shopping Center in Anderlecht gesloten na bommelding

Nadat eerder het Woluwe Shopping Center werd ontruimd na een bomalarm, is nu ook Docks Bruxsel ontruimd na een bomalarm, dat bevestigt de Brusselse politie. In het Westland Shopping Center in Anderlecht wordt uit voorzorg niemand nog binnengelaten en is er een versterkte politiecontrole.

Door bomalarmen zijn er in de vooravond in Brussel twee shoppingcenters ontruimd. Eerst was er bomalarm in het Woluwe Shopping Center. Dat is geëvacueerd en de politie doorzoekt het gebouw, maar vermoedt vals alarm. Daarna kwam er ook een bommelding binnen voor Docks Brussel. Ook daar doorzoekt de politie het gebouw. 

"De evacuatie is zonder incidenten verlopen en er zal nu een sweeping gebeuren van het gebouw", laat Olivier Slosse, woordvoerder van de politie Brussel-Hoofdstad Elsene weten. Hoeveel personen er zich in Docks Bruxsel bevonden tijdens de evacuatie is niet bekend. Het bioscoopcomplex in het winkelcentrum blijft vermoedelijk de hele avond gesloten, tot de screening voorbij is.

In het Woluwe Shopping Center gaat voorlopig een politiehond rond. Volgens burgemeester Olivier Maingain (DéFI) is er tot op heden nog niets gevonden en is er vermoedelijk sprake van loos alarm.

In het Westland Shopping Center in Anderlecht is er geen evacuatie of bomalarm, maar niemand mag het gebouw meer betreden en er is een verhoogde politieaanwezigheid in en rond het winkelcentrum.

Woensdag werden nog meer dan 20.000 leerlingen uit de scholen van Aarschot, Diest en Westerlo geëvacueerd na een bommelding.

Bekijk hieronder beelden van de ontruiming van Docks Bruxsel:

Videospeler inladen...

Meest gelezen