GAIA excuseert zich bij Poule & Poulette: "Beelden komen van andere kippenkwekerij"

Dierenrechtenorganisatie GAIA verontschuldigt zich bij kippenrestaurantketen Poule & Poulette. Gisteren haalde GAIA zwaar uit naar Poule & Poulette en verspreidde undercoverbeelden van kippen die in slechte omstandigheden worden gekweekt. Maar nu blijkt dat die niet gefilmd zijn bij de leverancier van Poule & Poulette zoals GAIA beweerde, maar in een andere kwekerij. Poule & Poulette dient voorlopig geen klacht in.

"Poule & Poulette pleegt consumentenbedrog", zo luidde de beschuldiging van dierenrechtenorganisatie GAIA gisteren. Op undercoverbeelden van GAIA was te zien hoe gewonde en dode kuikens tussen de andere kippen lagen. Die beelden zouden volgens GAIA gemaakt zijn in een kippenkwekerij die aan Poule & Poulette levert, en staan in schril contrast met het diervriendelijke imago dat de restaurantketen wil hebben.

Vandaag moet GAIA echter toegeven dat de beelden gemaakt zijn in een foute kippenkwekerij. "Na zorgvuldige analyse gisterenavond zijn we tot de vaststelling gekomen dat we ons vergist hebben", zegt voorzitter Michel Vandenbosch. "Het bedrijf waar we de wantoestanden gefilmd hebben, is niet het bedrijf dat aan Poule & Poulette levert." GAIA excuseert zich dan ook bij Poule & Poulette. 

Poule & Poulette betreurt de onterechte imagoschade, maar zal voorlopig geen klacht indienen tegen GAIA.

Meest gelezen