Goedkoop je kat steriliseren of castreren? Dat kan in Mechelen

Mechelaars die het financieel moeilijk hebben, kunnen hun huiskat voortaan laten steriliseren of castreren tegen een goedkoper tarief. Dat kon nu al in de maanden november en maart, maar omdat het initiatief succes heeft breidt de stad het nu uit. Zo wil Mechelen het aantal zwerfkatten laten dalen.

Mechelse gezinnen met financiële problemen, moeten voortaan tot 100 euro minder betalen. Ze moeten vooraf wel een formulier aanvragen bij de Mechelse dierenbescherming of het Sociaal Huis. Enkel mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming, kunnen zo'n korting krijgen. Sinds 1 april 2018 is het in Vlaanderen verplicht om kittens jonger dan vijf maanden te castreren of te steriliseren. 

Mechelse dierenbescherming is blij

"We hopen dat heel veel mensen van dit tarief gebruik zullen maken, om te vermijden dat we veel nestjes vinden of kittens moeten ophalen," zegt Wendy Kerselaers van Dierenbescherming Mechelen, "en om te vermijden dat er op bepaalde locaties 18 tot 20 katten rondlopen. We denken dat er zo minder zwerfkatten zullen zijn."

Meest gelezen