Open VLD wil opnieuw gratis parking aan stations

Open VLD wil dat de parkings aan stations weer gratis worden. Zo wil de partij het fileprobleem aanpakken. Dat zegt Open VLD-lijsttrekker Alexander De Croo.

Met gratis parkings aan de stations kan je mensen stimuleren om vaker de trein te nemen, zei Alexander De Croo (Open VLD) tijdens een van de interviews van Radio 2 met de lijsttrekkers. De Croo is op 26 mei lijsttrekker in Oost-Vlaanderen bij de federale verkiezingen.

"De NMBS heeft geïnvesteerd in parkings die goed, netjes en beveiligd zijn. Maar ze zijn waanzinnig duur", zegt De Croo. "Als je een treinabonnement hebt en je wilt je auto aan het station parkeren, dan komt daar nog eens 300 euro per jaar bij. Als je mensen wil stimuleren om de trein te nemen en om hun auto aan het station te parkeren, dan is het niet te verdedigen dat je daar zo veel voor bijvraagt."

Open VLD wil het openbaar vervoer ook uitbreiden door treinen en bussen dag en nacht te laten rijden. 

Bekijk de volledige verkiezingsrit van Alexander De Croo hieronder:

kasto80

Meest gelezen