Man stapt woning binnen en wordt door slang in het gezicht gebeten

Toen Jerel Haywood afgelopen zondag een bezoekje bracht aan zijn vriend Rodney Copeland in Lawton, in de Amerikaanse staat Oklahoma, werd hij plots verrast door een andere, onverwachte bezoeker. Op het moment dat de 51-jarige man het huis wilde betreden, werd hij aangevallen door een slang die zich achter een lamp aan de muur verborgen had. Uiteindelijk kwam hij er met de schrik af. Maar het leverde wel opmerkelijke beelden op.

Jerel Heywood op CNN: "De eerste gedachte die door mijn hoofd schoot was: "Oh nee, ik ben door een slang gebeten en heb er geen flauw benul van over welk soort slang het gaat. Ik moet dringend naar het ziekenhuis.""

Rodney Copeland: "Ik was in shock toen ik Jerel door de deur zag strompelen. Dit had echt iedereen van ons kunnen overkomen. Mijn vrouw en ik hebben hem dan onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. Daar kwam men na onderzoek tot de conclusie dat de slang niet giftig was."

Heywood: "Ik had zelfs geen hechtingen nodig. Al nam de verzorging toch de nodige tijd in beslag. Momenteel moet ik nog antibiotica nemen."

De slang zelf, die ongeveer anderhalve meter lang was, werd door een buurman met een hamer vanachter de lamp weggeslagen en uiteindelijk gedood. Volgens Copeland heeft het dier wellicht beschutting gezocht tegen de hevige regens die Lawton recent teisterden. Het was de eerste keer dat hij zo’n dier in de nabijheid van zijn huis tegenkwam.

Meest gelezen