Videospeler inladen...

Moordenaar Julie Van Espen blijft in de cel

Steve Bakelmans, de moordenaar van Julie Van Espen, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist. Bakelmans was zelf niet aanwezig op de zitting.

De 23-jarige Julie Van Espen verdween zaterdagavond toen ze met haar fiets op weg was van Schilde naar vriendinnen in hartje Antwerpen. Na een zoektocht werd haar lichaam teruggevonden in het Albertkanaal. Steve Bakelmans, die herkend werd op bewakingscamerabeelden, kwam snel in het vizier als verdachte. Hij heeft inmiddels bekend dat hij de studente gedood heeft, toen hij probeerde om haar te misbruiken. Bakelmans werd eerder al 2 keer veroordeeld voor verkrachting.

Lees verder onder de foto.

Steve Bakelmans was zelf niet aanwezig bij de raadkamer, hij voelde zich naar verluidt ziek. Volgens zijn advocaat, Paul Van Rompaey, verleent hij "zijn correcte medewerking". "Ik heb ook de vrijlating niet gevraagd", aldus Van Rompaey. "Voor de rest zou ik wensen dat dit dossier op een serene wijze kan worden behandeld."

Het parket verduidelijkte na de zitting hoe het onderzoek nu verder moet lopen. Er wordt een college van experts aangesteld dat zich moet buigen over de psychologische toestand van Bakelmans. Via nieuw DNA-onderzoek zal bekeken worden of hij nog betrokken is bij andere zaken. Er volgt ook nog een reconstructie.

Justitiereporter Caroline Van den Berghe volgde de zitting en staat aan het gerechtsgebouw in Antwerpen. Bekijk hier haar commentaar in Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen