Videospeler inladen...

Dodelijk slachtoffer na politieachtervolging in Genk, gerecht onderzoekt wettige verdediging

Bij een schietincident in Waterschei, bij Genk, is een dode gevallen na een achtervolging door de politie. Over de precieze omstandigheden is nog weinig bekend, maar allicht stierf de man door een politiekogel. 

Rond 4 uur vanmorgen kreeg de politie een oproep omdat er in de Stalenstraat in Waterschei een inbraak aan de gang was in verschillende bestelwagens. Toen de politie ter plaatse kwam, werden ze aangevallen door de verdachte, waarop de agenten enkele schoten losten.  De inbreker kon nog wegvluchten in een grijze BMW. 

Enkele honderden meters verderop, in de Onderwijslaan, botste de man tegen een boom. Hij probeerde nog al lopend op de vlucht te slaan, maar bezweek in een tuin in de buurt. Er werd nog geprobeerd de man te reanimeren, maar zonder resultaat. Het gaat om een 51-jarige man uit Gent. Het gerecht onderzoekt nu of er sprake is van wettige verdediging door de politie.

Herbekijk hieronder de reportage in Het Journaal:

Videospeler inladen...
De man vluchtte weg in een grijze BMW en raakte daarbij een boom.
Rond 4 uur vannacht kreeg de Limburgse politie een oproep voor een inbraak in verschillende bestelwagens.
De deuren van de bestelwagens waarin zou zijn ingebroken, werden geforceerd met een koevoet. Er zijn ook enkele ruiten ingeslagen.

Meest gelezen