Nog steeds geen treinen tussen Lokeren en Sint-Niklaas, problemen pas morgenochtend opgelost

Er is nog steeds geen rechtstreekse treinverbinding tussen Gent en Antwerpen na een ongeval met een goederentrein gisterenochtend. De problemen tussen Lokeren en Sint-Niklaas zullen pas morgenochtend zijn opgelost, zegt de NMBS.

Ter hoogte van Belsele kreeg een goederentrein donderdag problemen met zijn wiel en daardoor kwam één wagon naast de sporen terecht. Omdat de trein nog een tijdje doorreed, is er over een afstand van 4 kilometer schade aan de spoorweginfrastructuur.

Er is vooral grote schade aan het station van Sinaai, een deelgemeente van Sint-Niklaas. De boordstenen van het perron zijn vernield en de brokstukken beschadigden ook afsluitingen van woningen en auto's.

De herstellingen zullen pas morgen afgelopen zijn. Tot dan rijden er geen treinen tussen Lokeren en Sint-Niklaas. Er worden vervangbussen ingezet. Reizigers die van Antwerpen naar Gent willen (of omgekeerd) reizen het beste via Brussel-Zuid of Mechelen. 

De ochtendspits op het spoor tussen Gent en Antwerpen zou morgen weer normaal moeten verlopen.

Meest gelezen