Videospeler inladen...

Technologiebedrijf Uber start beursgang met fors verlies

Het aandeel van technologiebedrijf Uber is gestart met fors verlies op de beurs van New York. Het aandeel schommelde enorm en sloot op de eerste handelsdag af op een verlies van bijna 8 procent.

De beurs van New York is geopend om half vier. Maar pas iets voor zes uur werd er een openingskoers gevormd. Dat komt omdat de eerste prijsvorming van een nieuw aandeel nog altijd mensenwerk is, waarbij kopers en verkopers tegenover elkaar staan en orders ingeven. Dat duurt doorgaans enkele uren. Nadien verloopt de handel trouwens wel elektronisch. 

Uber beleeft meteen een wilde rit. Na enkele minuten duikt het aandeel 8 procent lager. Even later kan Uber het verlies beperken tot 2 procent. Uiteindelijk sloot het aandeel op de eerste handelsdag af op een verlies van bijna 8 procent lager dan de introductieprijs.

 

Koers ondersteunen

De grote schommelingen zijn te verklaren door de begeleidende partijen, denk aan banken die Uber mee naar beurs gebracht hebben. Zij kopen voortdurend aandelen bij om de koers te ondersteunen en om de start van de beursgang niet te laten mislukken.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen