Vandeurzen trekt extra geld uit voor arbeidscoaches

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) trekt extra middelen uit voor arbeidscoaches, die mensen met psychische problemen begeleiden op weg naar een job. Dat kondigde Vandeurzen donderdagavond aan op een congres van de Christelijke Mutualiteiten.

"Het is belangrijk voor personen met psychische problemen, die al een heel traject in de geestelijke gezondheidszorg hebben afgelegd en klaar staan voor verdere integratie in de maatschappij, dat zij een degelijke ondersteuning krijgen voor de laatste, maar voor velen moeilijke, stap naar een job. We trekken daarom een bijkomend budget van 597.000 euro uit om extra arbeidscoaches in te schakelen", zegt Vandeurzen.

Arbeidscoaches zijn (doorgaans) ergotherapeuten met een bijkomende opleiding in coaching. Ze begeleiden de zorggebruiker in zijn traject naar werk en overleggen daarvoor ook met de potentiële werkgever. De netwerken geesteljke gezondheidszorg beschikken nu al elk over één coach. Door de extra middelen wordt dit aantal quasi verdubbeld.

Meest gelezen