Hoge Blekker

Eerste editie Belgian Coast Walk is groot succes

Golazo sports heeft zaterdag de eerste editie van de Belgian Coast Walk georganiseerd. Daarbij konden mensen de volledige kustlijn afwandelen en verschillende wandeltrajecten langs de kust volgen. De eerste editie was alvast een groot succes met 2.600 deelnemers.

De Belgian Coast Walk is een organisatie van Golazo sports in samenwerking met Wandelsport Vlaanderen vzw. De organisatie wilde er een grote happening van maken. "We hopen dat deze wandeltocht een echte klassieker wordt", klinkt het. "We zijn heel enthousiast over de grote opkomst."

De wandelaars konden verschillende tochten doen van Knokke naar De Panne. Naast de tocht van 80 km waren er ook van 42 km, 14 km en 7 km in en rond aankomstplaats De Panne. Het parcours wisselde strand af met dijk, duinen en natuurgebieden zoals de Schipgatduinen en de Hoge Blekker. Volgend jaar zal de Coast Walk plaatsvinden op 9 mei. Dan zullen de wandelaars de omgekeerde weg kunnen afleggen, van De Panne naar Knokke.

Meest gelezen