Violiste Elly Suh smokkelt Belgische volkslied in haar optreden tijdens Koningin Elisabethwedstrijd

De Koningin Elisabethwedstrijd is een ernstige zaak, maar violiste Elly Suh zorgde gisteravond voor een grappige noot door in haar vertolking van het vioolconcerto van Mozart een fragmentje uit het Belgische volkslied te steken. 

De voorbije week gaven 24 jonge violisten het beste van zichzelf in Flagey in Brussel, tijdens de halvefinaleweek van de Koningin Elisabethwedstrijd. Ze speelden een dubbel programma, met pianobegeleiding en met orkest, op verschillende dagen. 

Elly Suh bracht gisteravond het Mozartconcerto nr. 4 in D KV 218 en speelde daarin haar eigen cadensen (deel van een muziekstuk waarin de solist mag improviseren). In de cadens van het laatste deel verwerkte ze een klein deel van het Belgische volkslied

Bekijk hieronder het bewuste fragment (enkele maten uit de Brabançonne hoort u rond 1'15") 

Videospeler inladen...

Vanavond laat worden de 12 finalisten bekendgemaakt. U kunt dat rechtstreeks volgen via de livestream van Canvas. Het is vooral uitkijken of de Belgische Sylvia Huang doorstoot.  Volgens de experten die de wedstrijd volgen verdient ze alvast een finaleplaats. 

Herbeleef hier de halve finale van Sylvia Huang, met werk van Van Camp, Ysaÿe, Bazzini en Janacek: 

Videospeler inladen...

Herbekijk hier haar uitvoering van het eerste vioolconcerto van Wolfgang Amadeus Mozart: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen