Minderjarigen plegen gewapende overval op sociaal restaurant in Arendonk

Twee minderjarigen  hebben vrijdagnamiddag een gewapende overval gepleegd op het sociaal restaurant "De Ontmoeting" in Arendonk. Ze bedreigden de medewerkers met een mes. Eén minderjarige kon al snel worden opgepakt. “De medewerkers met een beperking zijn zwaar onder de indruk van de feiten”, zegt burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA).

Het sociaal restaurant ligt in het centrum van Arendonk, achter het gemeentehuis. Er komen elke middag enkele tientallen mensen een warme maaltijd eten, vaak senioren of alleenstaanden. De maaltijden worden bereid door medewerkers met een lichamelijke of mentale beperking. Zij zijn erg aangedaan door de gebeurtenissen. 

Op het moment dat beide minderjarige overvallers vrijdagnamiddag rond 14 uur het restaurant gewapend binnendrongen, waren de medewerkers nog aanwezig. Alle aanwezigen werden bedreigd met een mes. De overvallers maakten het geldkoffertje buit, dat dienst doet als kassa. Om hoe veel geld het gaat is niet duidelijk, maar een groot bedrag is het mogelijk niet. Wie komt eten in "De ontmoeting", betaalt maar enkele euro's voor die maaltijd.

Een van de minderjarige verdachten is kort na de overval opgepakt in de buurt. Hij is geen onbekende voor de politie. Ook zijn kompaan is al geïdentificeerd. 

Het sociaal restaurant is een initiatief van de vzw Mekanders, die nauw samenwerkt met de gemeente Arendonk en voor dit project ook financiële steun van de gemeente krijgt. Het gemeentebestuur bekijkt na het weekend op welke manier zij de slachtoffers van de overval kan ondersteunen.

Meest gelezen