Rechterhand van Guaido opgesloten in militaire gevangenis in Venezuela

Edgar Zambrano, de woensdag opgepakte vicevoorzitter van het Venezolaanse parlement, is in voorlopige hechtenis geplaatst in een militaire gevangenis in Caracas. Dat heeft het hooggerechtshof van Venezuela vrijdag meegedeeld.

Een rechtbank "die bevoegd is voor terrorismedossiers" besliste dat Zambrano moest worden opgesloten in de gevangenis van de militaire politie van Fort-Tiuna. Dat is het belangrijkste militaire complex in de Venezolaanse hoofdstad.

Zambrano wordt beschuldigd van hoogverraad en samenzwering, omdat hij "actief" betrokken zou zijn bij de mislukte coup die op 30 april door oppositieleider Juan Guaido gepleegd werd.

Als vicevoorzitter van het parlement kan Zambrano beschouwd worden als de rechterhand van Guaido, de parlementsvoorzitter die zichzelf heeft uitgeroepen tot de interim-president van het land. Het parlement is de enige instelling in Venezuela die gecontroleerd wordt door de oppositie.

Guaido wordt door meer dan 50 landen erkend als interim-president.

Meest gelezen