Turnhoutse politie lost schot op gestolen voertuig

De politie van Turnhout heeft zaterdagavond geschoten op een gestolen voertuig dat op haar wilde inrijden. Er vielen daarbij geen gewonden. Na een zoektocht met een helikopter konden drie verdachten gevat worden. Dat werd vernomen bij de lokale politie van Turnhout.

Een ANPR-camera had rond 17.30 uur een voertuig opgemerkt dat geseind stond als gestolen. De wagen kwam vanuit Kasterlee en was dan de Ringlaan opgereden. Toen hij er richting Ravels weer afging, wilde de politie de wagen tegenhouden door een combi dwars over de rijbaan te plaatsen en een spijkermat op de weg te leggen.

De bestuurder probeerde via de parkeerstrook te ontkomen en kwam recht op de politiemensen af. Er werd daarbij een schot afgevuurd, maar niemand raakte gewond. Het voertuig kon wegrijden en werd even later verlaten teruggevonden aan de Schuurhovenberg in Oud-Turnhout. 

De inzittenden waren vermoedelijk de velden ingevlucht. De lokale politie riep de hulp in van de federale collega's en met behulp van de helikopter konden drie verdachten gevat worden. Ze worden verhoord en zullen wellicht zondag worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Meest gelezen