Voetganger overleden na aanrijding in Anderlecht

Een voetganger die betrokken was bij een ongeval met een bestelwagen, vrijdag omstreeks 16 uur aan het Verdiplein in Anderlecht, is ter plaatse overleden. Dat heeft het Brusselse parket vrijdagavond bekendgemaakt. De bestuurder van de bestelwagen legde een positieve alcoholtest af en is opgepakt.

De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Het Brusselse parket heeft verschillende onderzoeksdaden bevolen om de omstandigheden van het ongeval na te gaan. Een verkeersdeskundige is ter plaatse gegaan en er worden ook getuigen verhoord.

De bestuurder van de bestelwagen, die het ongeval heeft veroorzaakt, heeft een positieve alcoholtest afgelegd en werd van zijn vrijheid beroofd. Hij is ter beschikking gesteld van het parket. Over de identiteit van het slachtoffer en de bestuurder deed het parket geen melding.

Dorothée Cattrysse, de woordvoerster van de politiezone Brussel Zuid verklaarde eerder op de dag, op basis van de eerste elementen, dat de vrouw op een zebrapad werd aangereden toen ze de straat overstak.

Meest gelezen