Monster cd-box naar aanleiding van 50 jaar Woodstock

In augustus zal het vijftig jaar geleden zijn dat het Woodstock-festival het orgelpunt van de hippiebeweging werd en de ontloken rockmuziek een flinke duw in de rug gaf. Om het evenement in de buurt van New York te herdenken, verschijnt er een monster cd-box, zo heeft loudersound.com gemeld.

De box zal niet minder dan 38 cd's omvatten, goed voor 432 tracks. In vergelijking met vroeger materiaal zijn er 257 nieuwe bij gekomen, weet de website. Daarmee is het kleinood een bijna algehele reconstructie van het muziekgebeuren tussen 15 en 18 augustus 1969 in Bethel (en dus niet in het nabijgelegen Woodstock zelf).

"Woodstock 50: Back To The Garden" omvat ook een blu-ray van de director's cut van de beroemde film over het muziekfestival, het boek "3 Days of Peace & Music" door mede-organisator Michael Lang en andere hebbedingen.

De cd-box verschijnt op 2 augustus. Maar er is een "maar": er zullen slechts 1.969 exemplaren te grabbel zijn, vooraf te bestellen bij www.rhino.com. Zoals dit in deze tijden schering en inslag is, zijn er ook andere versies van de box: één met tien en één met drie cd's, en één met vijf lp's.

Meest gelezen