MNM Stemtest begeleidt al meer dan 100.000 jongeren naar het stemhokje: korter, maar even juist

Al meer dan 100.000 jongeren hebben de MNM Stemtest geraadpleegd aan de vooravond van de komende verkiezingen. Op 26 mei trekken we naar de stembus voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. Met de VRT proberen we iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden, ook de jongeren. Voor hen hebben jongerenzender MNM en VRT NWS de MNM Stemtest gemaakt. Deze is iets korter dan de gewone stemtest, maar geeft een even nauwkeurig resultaat. 

De MNM Stemtest werd eerder deze maand gelanceerd in "De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow" op MNM. Het gaat om een kortere versie van de grote Stemtest, maar ze is even juist. Wie de MNM Stemtest invult, kan snel nagaan met welke politieke partij zijn of haar ideeën het meeste overeenkomen.

De MNM Stemtest kunt u ook makkelijk invullen via de mobiele telefoon. In totaal zijn er 30 stellingen waarmee deelnemers het eens of oneens kunnen zijn, "geen mening" is ook een antwoordoptie. Per stelling is extra informatie voorzien voor wie meer inhoudelijke uitleg wil.

De MNM Stemtest kan jongeren - zeker diegenen die de eerste keer gaan stemmen - zo helpen om een bewuste keuze te maken in het stemhokje.

Meest gelezen