Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

André Vermeulen op Songfestival: "Knappe prestatie van Belg Eliot in generale repetitie, maar geen garantie voor succes"

De niet onbelangrijke generale repetitie voor de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Israël is goed verlopen voor de Belgische kandidaat Eliot. "Eliot bracht zijn act goed en ontspannen, maar ik word niet wild van de manier waarop hij in beeld werd gebracht. Daarnaast was er bijzonder grote concurrentie van onder anderen Australië en IJsland", analyseert André Vermeulen de kansen van Eliot.

De generale repetitie voor de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival is bijzonder belangrijk voor de Belgische kandidaat Eliot. "De punten worden voor de helft toegekend door de landenjury's, de ander helft wordt morgen toegekend door de televotende kijkers. De landenjury's geven hun punten op basis van de generale repetitie", zegt André Vermeulen in Tel Aviv in Israël.

Eliot kwam met zijn nummer "Wake up" als tiende halvefinalist aan bod in Tel Aviv. "De Belgische kandidaat zong goed en kwam ontspannen over. "Wake up" is een sterk nummer met aangename tempowisselingen en de outfit van Walter Van Beirendonck stond de jonge zanger wel", beoordeelt André Vermeulen.

"Maar ik was niet wild van het camerawerk tijdens de act van Eliot. De jeugdigheid van de zanger kon beter wordenuitgespeeld."

De concurrentie in de eerste halve finale van het Songfestival is volgens André Vermeulen niet van de poes. "Kate Miller-Heidke uit Australië is volgens mij een van de topfavorieten voor de overwinning met haar nummer "Zero gravity". Eliot moet het ook opnemen tegen de flamboyante IJslandse inzending. Daarom ben ik nog niet helemaal zeker over een plaats in de finale van de liedjeswedstrijd", besluit André Vermeulen.

De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival wordt dinsdagavond vanaf 21 uur live uitgezonden op Eén. Donderdag vindt de tweede halve finale plaats en zaterdag is er de finale van het Eurovisiesongfestival 2019.

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen