Bijen gestolen uit kinderboerderij 't Gulderijtje in Zemst

In Zemst zijn dieven ervandoor gegaan met de bijen van imker Gert Van den Houte. Ook zijn imkerpak en een veger werden gestolen. 

Gert Van den Houte is er het hart van in. "Met hart en ziel werk ik aan de bijen maar dat houdt blijkbaar geen dief tegen. Gisteren wou ik aan de bijen werken. Maar ik merkte dat er een pak minder bijen in mijn kasten zaten. Het is moeilijk om te weten hoeveel bijen er precies weg zijn. Je kan ze moeilijk tellen hé maar ik merk echt een verschil. Bovendien kan ik mijn bijenpak nergens vinden. En mijn veger is ook kwijt. Dat is een pluim van een gans waarmee je bijen kan afvegen."

Gert denkt dat de dief sowieso iets kent van bijen. Want anders zou hij het pak en de veger niet hebben meegenomen. "We zijn allemaal vrijwilligers hier op de boerderij en geven uitleg aan kinderen en volwassenen. Het is heel pijnlijk en spijtig dat zoiets gebeurt." 

Getuigen gezocht 

Getuigen mogen zich zeker melden. "Als iemand de afgelopen dagen iets verdachts heeft gezien aan de moestuin, mag die dat zeker laten weten. De feiten hebben sowieso dit weekend plaatsgevonden want donderdag was er niets aan de hand."

Vogels erbij 

Het is niet de eerste keer dat er dieren verdwijnen of zelfs bijkomen op de boerderij. Eerder hebben enkele inbrekers ook vogels bijgeplaatst in de volière. "We hebben nooit geweten wie of wat. Het gaat om dwergpapegaaien of agaporniden. Ik vind het verontrustend dat zulke dingen in mijn boerderij kunnen gebeuren. Het is echt geen leuk idee dat mensen aan je bijen zitten en je daar niets van merkt", aldus Gert van den Houte. 

Meest gelezen