Brandweer redt twee krakers uit brand in Hasseltse stationsbuurt

In de stationsbuurt van Hasselt heeft vanmiddag een zware brand gewoed in twee kraakpanden. De brandweer kon twee mensen redden.

De brand ontstond vanmiddag in twee aanpalende gebouwen langs de Bampslaan in de stationsbuurt in Hasselt. Hoe de brand ontstaan is, is niet duidelijk. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. Er is veel rook-en brandschade.

Twee mensen gered

Het gaat om kraakpanden. Er waren twee mensen aanwezig op de derde verdieping. De brandweer heeft hen gered en naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn buiten levensgevaar.

De Bampslaan is een tijdlang afgesloten geweest. Dat had niet te maken met de mogelijke aanwezigheid van asbest, maar wel met de nood aan ruimte. Luitenant Marc Thijs van de brandweer: "Het was een hevige brand en we moesten twee slachtoffers kunnen redden op de derde verdieping, dat neemt veel plaats in beslag, en dan hebben we liefst wat ruimte en geen wagens die ons zouden hinderen in onze activiteiten."

Meest gelezen