Mozkito

Onlinepetitie om Brussels Airport tot Bruegel Airport om te dopen

Bruegelspecialist Albrecht De Schrijver uit Dilbeek start met een petitie om de naam Brussels Airport te vervangen door Bruegel Airport. Hij wil dat Bruegel ook na het Bruegeljaar een permanente plaats krijgt in ons land.

Bruegelspecialist Albrecht De Schrijver uit Dilbeek wil dat de luchthaven van Zaventem een opmerkelijke naamsverandering krijgt. Hij zou het een goede zaak vinden als we vanaf nu Bruegel Airport zouden zeggen in plaats van Brussels Airport. Het idee kwam oorspronkelijk van de burgemeester van Steenokkerzeel, Kurt Ryon. De Schrijver contacteerde Ryon en startte daarna met een online petitie. 

Italië eert al kunstenaars 

Albrecht De Schrijver is onder andere dé man achter het Bruegel-openluchtmuseum. Daarnaast is hij een grote fan van de werken van Pieter Bruegel De Oude. De Schrijver verwijst naar Italië om zijn idee kracht bij te zetten. In Italië zijn er meerdere luchthavens vernoemd naar Italiaanse kunstenaars. Zo heb je de Marco Polo-luchthaven in Venetië of de Leonardo Da Vinci-luchthaven in Rome. 

Permanent eerbetoon 

"Bruegel is de grootste landschapsschilder uit onze geschiedenis", vertelt Albrecht De Schrijver. "Het zou een mooie naam zijn voor de luchthaven van Brussel: Bruegel International Airport. Bruegel is internationaal echt beroemd. Hij is een uitzonderlijke kunstenaar zoals er nooit één is geweest en nooit nog één zal zijn. Hij wordt dit jaar herdacht naar aanleiding van zijn overlijden. Maar na dat jaar gaat hij weer in de vergeethoek. Ik vind dat hij een blijvende hulde waard is", aldus De Schrijver. 

Bruegel-vliegtuig 

Brussels Airlines doopte eerder al één van haar themavliegtuigen om tot Bruegel-vliegtuig. Benieuwd of onze luchthaven nu ook dat voorbeeld zal volgen. Wat er zijn natuurlijk nog grote Belgen die hun naam aan onze luchthaven zouden kunnen geven. Denken we maar aan Pater Damiaan.

De petitie ondertekenen kan op de website van Avaaz

Meest gelezen