AFP or licensors

Dodentol van ontploffing tankwagen in Niger stijgt tot 76

In Niger is de dodentol van de ontploffing van een tankwagen op 6 mei gestegen tot 76. Dat blijkt uit een nieuwe balans die zondagavond werd bekendgemaakt op de Nigerese staatstelevisie. Een eerdere balans van het ongeval nabij Niamey maakte melding van 60 doden.

De verongelukte vrachtwagen was omgekanteld op enkele honderden meters van een tankstation, waar hij vermoedelijk vandaan kwam. De slachtoffers probeerden brandstof over te pompen toen het voertuig ontplofte. Volgens de eerste getuigenissen zou een motorrijder die enkele bidons met benzine had gevuld zijn voertuig hebben proberen starten, waardoor een vonk ontstond die uiteindelijk leidde tot de ontploffing.

Bij het ongeval raakten ook een veertigtal mensen gewond. Dinsdag had een verantwoordelijke van de brandweer nog gezegd dat het aantal dodelijke slachtoffers mogelijk nog verder zou oplopen, aangezien sommige gewonden met derdegraadsbrandwonden in het ziekenhuis liggen en "weinig kans op overleven" hebben.

Meest gelezen